KINDEREN

lachend-gezichtkinder

Wij adviseren om uw kind vanaf 2 jaar mee te nemen om alvast stapsgewijs te wennen aan de omgeving. Rond 3 jarige leeftijd zien wij uw kind graag terug voor het eerste bezoek.

De nadruk ligt dan op het wennen aan de stoel en de lamp, maar zeker ook om te kijken of alle tanden goed doorkomen. Zo kan het  kind kiezen of het alleen,  of bij u op schoot in de stoel  wilt zitten. Tijdens het eerste bezoek wordt ook het voedingspatroon doorgenomen en voorlichting ten aanzien van tussendoortjes en suikergebruik gegeven. Tevens wordt er poetsadvies gegeven.

Het is goed om vervolgens 2x per jaar voor gebitscontrole te komen.

Vanaf 5- 6 jarige leeftijd starten we met ons Preventieplan.

Dit houdt o.a. in:

  • Het sealen van de kiezen na doorbraak van de eerste blijvende kiezen (aanbrengen van een laklaag op het kauwvlak van de  kiezen om gaatjes in het dieper gelegen deel onder het kauwvlak te voorkomen). Meer weten over de sealbehandeling? Klik hier voor informatie.
  • Een fluoridelak behandeling, indien nodig elk consult
  • Regelmatige röntgenfoto’s om cariës tussen de melkkiezen op tijd te diagnosticeren
  • Controle op de mondhygiëne met voorlichting en instructies door de preventie-assistente
  • Een kaakoverzichtsfoto om zicht te krijgen op de aanleg van de blijvende gebitselementen wordt op indicatie gemaakt.
  • Controle van de gebitsontwikkeling en wisseling van de melkelementen
  • Vanaf 8-9 jarige leeftijd beginnen kinderen veelal zelfstandiger te poetsen en begint de ontwikkeling en verbetering van de fijne motoriek. In deze leeftijdsperiode starten we met het geven van poetsles in de vorm van voorlichting, instructie en gebitsreiniging door onze preventie assistente.

Zo nodig wordt uw kind voor gebitsregulatie verwezen naar een orthodontist. Hierop wordt zorgvuldig gescreend. De kosten voor een orthodontische behandeling worden via een aanvullende tandartsverzekering vergoed. U dient zich hiervoor apart te verzekeren.

Tandheelkundige zorg voor de jeugd tot en met 17 jaar wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Het betreft: periodiek mondonderzoek, preventieve zorg zoals instructie/ voorlichting en gebitsreiniging, rontgenfoto’s, cariesbehandelingen en extracties.

kind
kinder_600