ONZICHTBARE BEUGELS

AirSmile®       

 
AirSmile®is een technologie om door middel van doorzichtige op maat gemaakte bitjes uw tanden recht te laten zetten. Deze aligners worden om de twee weken vernieuwd en verplaatsen heel geleidelijk je tanden en kiezen naar hun ideale positie. Je draagt en vervangt dus iedere twee weken een op maat gemaakte doorzichtige beugel.

 

 

teeth with whitening tray
Het dragen van de clear aligners is zeer comfortabel; er zitten geen harde uitsteeksels aan. Bovendien zijn ze uitneembaar en kunt u daardoor eten wat u wilt. Ook kunt u doordat de aligners uitneembaar zijn, uw gebit perfect en makkelijk reinigen. De behandeling is ook geschikt voor  tieners.

In een 3D-simulatie kun je al voordat de behandeling start zien wat het resultaat zal worden.

Bent u geïnteresseerd in een behandeling met de onzichtbare beugel neem dan contact op met onze praktijk om een afspraak te maken met tandarts voor orthodontie Fanny Lie A Njoek en te bespreken wat voor u de  mogelijkheden zijn.

Procedure

1e zitting: Tijdens het eerste consult wordt gekeken naar de mogelijkheden voor u met  AirSmile®. Hierbij willen wij u alvast inzicht geven over methode, en welke stappen worden doorlopen. Er worden mondfoto’s en een kaakoverzichts-röntgenfoto gemaakt. Vervolgens zal er een afspraak voor gebitsreiniging gemaakt worden, indien nodig. Omdat de afdrukken die tijdens de volgende zitting gemaakt worden zeer precies moeten zijn, moeten de tanden vrij van tandsteen en volledig schoon zijn. Indien mogelijk krijgt u alvast een begroting van de kosten mee.

2e zitting: Het onderzoek.
Voor het onderzoek voeren wij diverse metingen uit en maken wij twee afdrukken, een beetregistratie en mondfoto’s ( indien nog niet aanwezig), welke opgestuurd worden naar het orthodontisch laboratorium.

De afdrukken worden daar ingescand en er worden  virtuele 3D modellen van uw afdruk gemaakt. Na onderzoek van deze 3D modellen zal er een behandelplan voor u worden opgesteld. Indien er meerdere mogelijkheden zijn zullen we deze verschillende mogelijkheden in kaart brengen.

Zodra het behandelplan klaar is zullen wij contact met u opnemen en een afspraak maken om het virtuele behandelplan (simulatie) te bespreken. Dit zal gebeuren tijdens de 3e zitting.

3e zitting: Aircheck: Tijdens het bespreken van het behandelplan zullen wij een simulatie laten zien hoe  uw behandeling zal verlopen. Dit noemen wij de Aircheck. We nemen alles door, en u krijgt de tijd om nog aanvullende vragen te stellen.
Na goedkeuring van uw kant krijgt u een rekening van de techniekkosten en de eerste behandeling. Na betaling worden de aligners (beugels ) besteld. Zodra de aligners binnen zijn (binnen 2-3 weken) maken wij een afspraak met u om de aligners te plaatsen.

Controles:

Tijdens de controle wordt gekeken of het gewenste resultaat bereikt is en krijgt u de volgende aligner(s) mee. Er wordt tevens goed gekeken naar de mondhygiëne.

Airsmile full behandeling 2 tandbogen
Kosten vanaf 10-30 maanden € 3430 + maandtarief €47,50.

Airsmile Light behandeling 2 tandbogen
Kosten tot 8 maanden (max. 20 aligners) €2916 + maandtarief €47,50. Een light behandeling is geïndiceerd bij weinig scheefstand en kleine aanpassingen.

Airsmile One behandeling 1 tandboog
Kosten van 1 kaak (max. 20 aligners) € 2055 + maandtarief €47,50.

Airsmile Esthetics behandeling 1 tandboog
Kosten (max. 10 aligners) indien er echt hele kleine veranderingen gedaan moeten worden en als voorbehandeling ter voorbereiding voor facings op de voortanden €1127 + maandtarief €47,50.

Airsmile Easy behandeling 2 tandbogen
Kosten (max. 10 aligners) indien er kleine veranderingen gedaan moeten worden en als voortraject voor facings op de frontelementen. € 2592 + maandtarief €47,50 .

Nabehandeling
Na een orthodontische behandeling is er altijd sprake van ‘relapse’. Dit is de neiging van de tanden en kiezen om weer terug te gaan naar de oude positie. Indien nodig, spalken wij de onder- en/of boventanden.
Ook worden er kosten in rekening gebracht voor het plaatsen van een spalk. Dit is €158 per kaak. Soms is het ook nodig om een bitje te laten maken. De kosten zijn €160 per kaak.

VERGOEDING
Voor vergoeding van AirSmile®. heb je een aanvullende verzekering nodig.