NIEUWS

 

Nieuwe website met informatie hoe uw tandartsrekening is opgebouwd

Heeft u vragen over een behandelcode op uw tandartsrekening? Op de website Mondzorgkosten.nl vindt u informatie en uitleg over kosten en behandelcodes betreffende behandelingen bij de tandarts, mondhygiënist en preventie-assistent.

Bereikbaarheid van de praktijk met het openbaar vervoer:

De trambaan Beneluxbaan nieuwe situatie in 2020-2021: Vanaf 13 december 2020 kunt u weer met het openbaar vervoer metro 25 en tram 5 uitstappen bij halte Kronenburg.

Even voorstellen

Vanaf december en januari  zult u bij ons 2 nieuwe teamleden treffen: Fleur Hameteman en Melissa Kalshoven. Beide dames zijn tandartsassistente in opleiding en volgen naast hun werkzaamheden bij Van Gils & Lie tandartsen een aanvullende opleiding.

Bezoekersinformatie en coronamaatregelen

Wij bieden u veilige zorg , want onze richtlijnen op Infectie en Preventie behoren in Nederland tot de hoogste in Europa. In onze praktijk passen wij dat extreem zorgvuldig en professioneel toe. U bent allang van ons gewend dat we met handschoenen, mondkapjes, beschermende bril of faceshield werken en dat wij onze handen frequent desinfecteren. Wij reinigen zeer uitvoerig en passen onze regels toe voor uw en onze gezondheid.
Wat is er voor u veranderd?
We vragen u op tijd te komen, d.w.z. niet eerder dan enkele minuten tevoren, opdat er zo min mogelijk mensen in de wachtkamer gelijktijdig hoeven te verkeren en verzoeken u een mondkapje in de wachtkamer te dragen. Gaat u vooraf thuis naar het toilet en poets uw tanden ook vooraf thuis.
Komt u zo veel mogelijk alleen. Als dat niet gaat, of wanneer dit echt onwenselijk is neemt u maximaal 1 persoon mee. Ouders kunnen maximaal met 2 kinderen gelijktijdig komen. Eventueel kunnen overige kinderen een andere keer komen, dan wel verzoeken we u hen buiten / in de auto te laten wachten.
We verzoeken u zich aan te melden met de QR- code van uw afspraakkaartje of afspraakbevestiging. Tevens vragen wij u (en de eventuele noodzakelijke begeleider) bij binnenkomst de handen met zeep te wassen. Daarna wordt u verzocht niet meer met de handen aan het gezicht, of telefoon te komen. In de wachtruimte en bij het maken van afspraken proberen we met elkaar zo goed mogelijk de 1,5 meter afstand te bewaren die door de Rijksoverheid wordt geadviseerd.

Als u een afspraak heeft, maar toch klachten ontwikkelt kan de afspraak niet door gaan. Wij zullen slechts mensen toelaten waarvan wij weten dat ze gezond zijn. Als u op één van de volgende vragen ‘ja’ antwoordt, verzoeken wij u om de afspraak te annuleren.
 Heeft u nu corona besmetting?
 Heeft u nu huisgenoten met corona?
 Bent u korter dan 2 weken genezen van corona?
 Heeft u één of meerdere van de volgende symptomen: verkoudheid, niezen, hoesten, keelpijn,
 benauwdheid, koorts (>38C)?
 Heeft u huisgenoten met deze klachten?
 Bent u in thuisisolatie?
 Woont u in een verpleeghuis of instelling voor mensen met een verstandelijke beperking?
Afsluitend
Hopelijk gaat het goed met u en blijft dat zo. Zorg ondertussen goed voor elkaar en blijf uw tanden en kiezen met aandacht poetsen met fluoride houdende pasta en blijf vooral stoken en ragen. 
Met vriendelijke groet en tot ziens,
Team Van Gils & Lie tandartsen

De richtlijnen vastgelegd in Richtlijn Infectiepreventie voor Mondzorgpraktijken ( WIP-richtlijn) zoals de Mondzorg die nastreeft lijken toereikend te zijn om Covid-19 preventie na te streven.
Lees hier het artikel van Prof. Dr. G.A. van der Weijden

Gastredacteur Peet van Gils

Het Dentista 2019 /4 nummer met thema Parodontologie verzorgd door gastredacteur Peet van Gils.

MBO stagiaire tandartsassistent

  Wij leiden tandartsassistenten op en bieden een stageplaats aan voor een 2e of 3e jaars MBO student Tandarts assistent.

Door werkzaamheden aan de trambaan Beneluxbaan voorlopige nieuwe situatie in 2020 : Vanaf maandag 7 januari 2019 is de halte Kronenburg van tram 5 en metro 51 niet meer in gebruik. Voor tram 5 is de nieuwe halte Biesbosch in gebruik. Vanaf 9 maart 2020 zal de halte Kronenburg wel weer geopend zijn voor tram 5. Per 3 maart 2019 neemt pendelbus 55 de route van metro 51 in Buitenveldert en Amstelveen over tot januari 2021.

Het autoverkeer kan bij Kronenburg en Zonnestein de Beneluxbaan weer oversteken via de nieuwe, aangelegde zuidelijke wegdekken.

Onderzoek wijst uit dat implantaten bij ouderen niet minder goed werkt dan bij jongeren.

Klik hier voor het wetenschappelijk artikel uit The Clinical Oral Implants Research 2017.

Patiënttevredenheidsonderzoek

Met trots kunnen wij melden dat u onze praktijk met een 8.6 heeft gewaardeerd. Hartelijk dank voor uw feedback en verbeterpunten.

Maandagavond extra openstelling bij de tandarts en  mondhygiënist

Om u op korte termijn een afspraak te kunnen geven is er elke maandagavond een extra openstelling tot 20:00  uur. Belt u met onze receptioniste voor het maken van een afspraak.

Waarderingssites

Op internet bestaat de mogelijkheid om je zorgverlener te beoordelen. Zo kunnen anderen zien hoe de zorgverlener gewaardeerd wordt. Wij zouden het op prijs stellen als u Van Gils & Lie tandartsen waardeert op één van de volgende sites (of op beide!):

Klik hier om ons te waarderen op ZorgkaartNederland

Team van Gils & Lie tandartsen volgen:

U kunt ons actief volgen op https://www.facebook.com/vangilsenlie